attilio bruschetti

Compromís reclama reformes a centres com el CEIP Attilio Bruschetti

El grup municipal de Compromís de Xàtiva ha criticat que la Generalitat no haja realitzat diverses actuacions reclamades per a centres de la localitat com la reforma íntegra del Centre d’Educació Especial del Pla de la Mesquita o la “necessitada” per al CEIP Attilio Bruschetti. El regidor Joanjo Garcia Terol a més també ha estacat que “se’ns diu que ara no hi ha diners, per exemple, per a reformar un centre que hauria de ser de referència per a la Formació Professional com la Costera, i que porta des del curs passat amb el terra afonat en una part del pati i amb un fanal a punt de caure que finalment ha hagut de retirar l’Ajuntament per inacció de la Conselleria”.

La coalició per una altra banda també ha demanat que l’Ajuntament de Xàtiva que reclame a la Generalitat els pagaments de les quantitats que es deuen als centres educatius, tant per beques de menjador com de funcionament dels centres, així com que es reclamen les infraestructures pendents a la ciutat. Segons Compromís les retallades en educació per part de la Generalitat “afecten ja directament al funcionament dels centres, el dèficit de professorat o a l’atenció de les famílies més necessitades que fan que el sistema educatiu públic funcione en condicions precàries per causa de la insolvència i l’abandonament de la Generalitat Valenciana, en pro d’altres models educatius com el concertat i el privat”.

Garcia Terol ha recordat que als centres educatius de Xàtiva se’ls deuen les despeses de funcionament de tot este any i les beques de menjador de quasi tot el curs passat, “el que dificulta cada vegada més el funcionament dels mateixos”. A més assegura el regidor que els retalls consecutius any rere any i l’augment de la ràtio dificulten cada vegada més l’ensenyament: “a pràcticament tots els centres, com ja vam denunciar, se’ls ha rebaixat la dotació de pedagogia terapèutica, de logopèdia i de suport per a l’aprenentatge de l’anglés. Cada vegada hi ha menys professorat i els grups són més nombrosos, a la nostra ciutat tenim classes massificades, per exemple grups de segon d’ESO de fins 34 alumnes, el que dificulta molt l’ensenyament en una edat amb tantes necessitats”.

Davant esta situació el regidor de Compromís critica que “les baixes costen molt de cobrir i fins i tot la Conselleria es nega a cobrir baixes de professorat que havia sigut desplaçat en un primer moment i que els centres aprofiten per fer reforços i desdoblaments”.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat