Juan Antonio Alcaraz

El Cronista de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontiyent, Juan Antonio Alcaraz, ha estat distingit amb el Premi Cervino 2012 que concedeix el col·lectiu fester. Alcaraz, membre de la comparsa Benimerins, obté aixi el prèmit amb el qual es pretén reconèixer els mèrits de persones i institucions que destaquen per la promoció cultural del món dels Moros i Cristians.

El nom de Juan Antonio Alcaraz va ser proposat pel propi president de la societat, Toni Morales, proposta que va estar rebuda amb un llarg aplaudiment per la Junta de Govern, segons s’informa des de la Societat de Festers. Així afirmen des de l’associació que Alcaraz és “probablement una de les persones del món de la Festa de Moros i Cristians més respectades, no tan sols a Ontinyent, sinó també fora del nostre àmbit geogràfic”.

Alcaraz ha estat Primer Tro i secretari dels Benimerins, representant en la Junta de Govern i Secretari de la Societat de Festers. En 1985, va acceptar el càrrec de Secretari General del II Congrés Nacional de Moros i Cristians, que es va celebrar a Ontinyent. En 1994 va ser Pregoner de la Festa d’Ontinyent i Insígnia d’Or de la Societat de Festers i en 1996 va ser elegit com a mantenidor de la presentació de capitans d’Agullent. En el III Congrés Nacional de Moros i Cristians, que es va desenvolupar en Múrcia en 2002, va ser nomenat Congressista d’Honor i en l’any 2003 va ser distingit com a Primer Tro d’Honor per aquesta Societat. En l’any 2004 va tornar a participar en uns actes que buscaven agermanar els festers de la geografia espanyola, els I Encuentros Nacionales de Comparsas y Filaes de Andaluces, Bandoleros, Mirenos y Contrabanditas que es van realitzar Ontinyent, i en quals va formar part de la secretaria i de l’equip de redacció del llibre editat per a l’ocasió.

Des de la societat destaquen que la seua tasca d’investigació al voltant de la Festa de Moros y Cristians li ha dut a arreplegar i escriure diversos textos que ha compartit amb festers d’altres països. “Aquesta experiència y treball continuat va fer possible que l’any 2010 se celebrara a Ontinyent el I Congrés Internacional d’Ambaixades i Ambaixadors de la Festa de Moros i Cristians, del qual va ser Secretari General i del qual està coordinant el llibre d’actes que molt prompte veurà la llum”, raó per la qual va rebre una Menció d’Honor a l’Esmorzar de la Llàgrima i la Insígnia d’Or de la seua comparsa, els Benimerins, expliquen els Festers.

El lliurament del Premi Cervino 2012 tindrà lloc en el sopar de gala que es realitzarà al Casino de la Societat de Festers el proper dissabte 23 de juny.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat