Han treballat junts xiquets de 6é i d'Infantil

El CEIP Elias Tormo d’Albaida oferià fins el pròxim 15 de juny l’exposició que ha confeccionat l’alumnat d’Infantil i de 6è de Primària sobre el pintor albaidí Francesc Messa. Des de fa quatre anys el col·legi desenvolupa el projecte d’Art ‘Coneixem als pintors locals’. El primer que es va treballar va ser Amorós, continuant per Segrelles i després per Nicolau i Kilis, mentre enguany es va acordar treballar a Francesc Messa.

Messa era un pensador inconformista, una persona molt inquieta, anàrquica, poètica i defensora dels drets. Va ser un pintor avantguardista i contracorrent, que té una obra molt rica, original i diversa. Gran admirador de Picasso, Miró, Rafael, etc.

Al llarg de tres setmanes, els alumnes de diferents edats han estudiat conjuntament algunes de les obres representatives del pintor, corresponent a tres etapes del pintor. Realitzant ells mateixos les seues pròpies obres a l’estil de Messa. El primer taller que es va realitzar va ser de l’època figurativa/naturalista, el segon taller correspon a l’època del tatxisme abstracte i el tercer taller, sobre la línea d’esculto-pintura.

Amb totes les obres realitzades s’ha realitzat una exposició a l’espai d’infantil, amb un mural explicatius sobre qui era Messa, i quina era la seua obra, que romandrà oberta fins el 15 de juny.

En el treball realitzat sobre Messa s’ha aprofitat per conèixer els diferents moviments artístics dels segle XX: cubisme, surrealisme, abstracte, op-art, art povera, etc.

L’exposició es va inaugurar amb un audiovisual on es veia als alumnes de 6é i de 3, 4 i 5 anys treballant junts en la creació d’obres artístiques basades en l’obra de Messa.

L’equip de mestres que ha participat en este projecte consideren que ha sigut “una experiència molt enriquidora” tant per als alumnes més majors com per als més xicotets, a més de descobrir al pintor Messa. Mentre que per a l’alumnat “ha sigut una bona oportunitat de conèixer a un pintor local”, a més de treballar de forma cooperativa entre alumnes de diferents edats i potenciar la creativitat.

Articles relacionats

 

Tags: , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat