Compromís recorda que l'Església té diferents tipus d'immobles

Un total de 46.564,66 euros és el que calcula el grup de Compromís que hauria de pagar l’Església si esta institució pagara l’IBI (Impost sobre els Béns Immobles) a l’Ajuntament de Xàtiva. La coalició afirma que estos diners es pagarien per tots els immobles de l’Església que són temples, hospitals i centres d’educació, però també habitatges, places d’aparcament, solars i locals de tot tipus.

Així Compromís afirma que en l’actual situació de crisi econòmica que ha comportat un increment dels impostos -i també específicament de l’IBI en un 10%- sobre la ciutadania, també cal que l’Església contribueixca en estos impostos.

Per possibilitar que l’Església puga pagar este impost Compromís, així com també Esquerra Unida, demanaran la modificació de la Llei d’Hisendes Locals i la Llei de Mecenatge per tal de suprimir l’exempció de la que gaudeixen actualment tant l’Església catòlica com la resta de confessions religioses reconegudes.

D’una altra banda també es demanaran la revisió de l’acord amb la Santa Seu sobre Assumptes Econòmics per tal que “s’obligue a l’autofinançament de l’Església catòlica, com es contempla en aquests Acords i conseqüentment a això s’elimine de l’IRPF (impost de la renda) la casella d’assignació a l’església catòlica”, segons demana Compromís.

Esta moció també suposaria fer un cens en l’ajuntament dels béns immobles rústics i urbans que estan censats i registrats a nom de l’església catòlica i d’altres confessions religioses, així com de les seues entitats i associacions afins.

Des del PSPV s’ha informat que no presentaran cap moció en este sentit però que donaran suport a les que es presenten per part d’altres formacions.

Cal recordar també que ahir mateix l’Ajuntament d’Ontinyent va aprovar que l’Església pague l’IBI pels immobles que no estiguen destinats al culte.

Articles relacionats

 

Tags: , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat