La plataforma ha convocat una protesta per divendres

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de la Costera i la Canal de Navarrés ha qualificat com “immoral” la despesa que suposarà l’organització de les jornades de recreació dels Borja que se celebrarà este cap de setmana en Xàtiva. Així asseguren des d’este col·lectiu que “amb 88.500 euros que ens costará la festa dels Borja podríem resoldre centenars de necessitats bàsiques d’almenys 200 families d’aquesta ciutat que moltes nits es van a dormir sense sopar”.

La plataforma ha ironitzat afirmant que “a Xàtiva acaba d’aterrar un grandiós desplegament de mitjans per a posar-nos de festa durant un cap de setmana sencer, per a aparentar que res ocorre i sobretot per a fer-nos creure que això que diuen els mitjans del govern no és del tot cert perque ens sobren els diners i aci la crisi no existeix“.

Afegeixen que l’alcalde de Xàtiva assegura que esta recreació és “una cosa molt necessària per a projectar la imatge de la ciutat i que deixarà bons ingressos“, encara que critiquen que els diners aniran “a les arques dels quatre restaurants que sobreviuen gràcies a les dietes de l’Administració local i provincial“.

Per il·lustrar les necessitats socials la plataforma ha explicat que l’associació Gent de la Consolació, va gastar l’any passat prop de 19.500 euros d’aportacions voluntàries dels seus socis per a proveir de necessitats bàsiques com llet i galetes a més de 350 xiquets xativins les families dels quals no tenen recursos ni per a això. Afegeixen que d’este mateix fons de voluntaris van eixir 6.500 euros per a donar les prop de 60 racions de menjar diàries que lliuren a persones que no tenen quines dur-se a la boca. Resumeixen així que amb el cost de la festa dels borja “podríem resoldre centenars de necessitats bàsiques d’almenys 200 families d’aquesta ciutat“.

Conclouen així que a la plataforma “ens indigna la immoralitat que representa aquesta despesa enmig d’una situació històrica on es retalla serveis, llibertats i benestar de la majoria per a lliurar-los als quals més tenen”. Però a més continuen criticant la desigualtat que suposaran els beneficis que suposaran estes jornades perquè “no serveixen més que perquè uns quants facen caixa d’un dia mentre el govern local mira per a altre costat davant la misèria que está causant una crisi que no hem causat”.

Estes jornades també han tingut crítiques d’altres formacions polítiques de la ciutat com EUPV i Compromís amb el mateix argument de que no correspon dins del context de crisi econòmica.

Cal recordar que per demà divendres 1 de juny hi ha convocada una nova protesta a Xàtiva en contra de les retallades del sector públic. La manifestació eixirà a les 19,30h de la Plaça de l’Espanyoleto i acabarà davant de la Plaça de Bous.

Articles relacionats

 

Tags: , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat