Moment de la lectura de l'alcalde Jorge Rodríguez

Ontinyent ha celebrat hui dilluns el Dia del Llibre amb la lectura continuada de l’assaig ‘Nosaltres els valencians’ de Joan Fuster, activitat en la que han participat més d’un centenar d’alumnes de diferents centres educatius de la ciutat. La lectura s’ha desenvolupat a la Casa de la Cultura emmarcat dins l’exposició ‘Joan Fuster: Nosaltres els valencians (1962-2012)’ que la Universitat de València ha dedicat a la commemoració dels 50 anys de la publicació de l’obra.

A més dels alumnes també han participat en esta lectura l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació Pepe Pla. Tots dos llegien fragments dedicats a la història de la indústria valenciana entre els segles XIX i XX, el primer, i a la “mata de jonc” com a metàfora de la necessitat d’unió dels valencians, el segon.

L’alcalde i el regidor coincidien amb un grup d’alumnes de l’IES l’Estació, que assistien acompanyats per diversos dels seus professors, entre els quals estaven l’escriptor Vicent Belda i el Cronista Oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, qui també llegia un fragment referit a la llengua.

Aprofitant l’exposició, que continuarà a Ontinyent fins al 13 de maig, divendres de la setmana que ve, dia 4, es celebrarà al museu MAOVA de la ciutat una conferència organitzada conjuntament per la regidoria de Cultura i la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València. La conferència estarà a càrrec de Francesc Pérez i Moragón, especialista en Fuster i comissari de l’exposició. Francesc Pérez serà presentat per Alfred Bernabeu, qui al seu torn parlarà de la relació de Fuster amb Ontinyent. La conferència començarà a les 19,30h, i posteriorment a la mateixa es donarà pas a un debat.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat