González, Rodríguez i del Caño han visitat la unitat

La unitat mòbil de mamografia instal·lada a Ontinyent i que pretén actualitzar la llista d’espera de dones pendents de revisió ha tingut ja la visita d’unes 250 dones. El mamògraf mòbil, que estarà operatiu a la capital de la Vall d’Albaida durant 3 mesos, ha rebut hui la visita del  gerent del departament de salut Xàtiva-Ontinyent Julián García del Caño, junt amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Sanitat, Virtudes González.

Des de la Conselleria de Sanitat s’explica que la unitat “compta amb la millor tecnologia per a la realització de mamografies, i a més compta amb informació documental relativa a la prevenció del càncer de mama sobre causes, consells i prevenció”

El gerent ha comentat que les dones són ateses per dues dones tècnics de l’Associació Espanyola Contra el Càncer “amb molta experiència en aquestes activitat”. Apunta també que l’exploració no dura més de 15 minuts “tota una comoditat per a les dones”. D’una altra banda s’avança que en total s’atendran unes 4.000 dones amb una freqüència de 70 citacions diàries i 350 a la setmana.

Per la seua banda l’alcalde Jorge Rodríguez, destacava que “l’ideal seria poder prestar el servei des del Centre de Salut o l’Hospital, però quan hi ha un nombre important de persones que estan pendents de ser ateses com és en aquest cas, una idea com aquesta és bona per a traure avant la prevenció d’aquestes 4.000 persones”.

La unitat mòbil és un gran vehicule semi remolc que inclou sala de recepció i espera, vestidor, una sala de mamografia i revelat, servei de cambra fosca i sala d’informació.

Articles relacionats

 

Tags: , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat