La biblioteca centrarà moltes de les activitats

Hui dilluns 23 d’abril, Dia del Llibre, s’inicien a l’Olleria els actes commemoratius del Mes del Llibre, mes durant el qual s’oferiran activitats variades dirigides a tots els públics, segons explica el regidor de Cultura, Jesús Engo.

Per començar esta vesprada s’inaugurarà a les 19,30h a la biblioteca una exposició que tindrà com a protagonista un dels primers catàlegs de vidre que es va publicar per part d’una empresa de l’Olleria datat el 1933 i que pertanyia a l’empresa de vidre Elena Gisbert Bolinches-La Primitiva la qual va tindre el primer forn de vidre de la localitat que datava del segle XVII. Junt amb el catàleg també es mostraran unes 30 peces de vidre pertanyents a col·leccions privades i de l’Ajuntament, peces que formen part del catàleg de 1933.

Jovi Vidal, coordinador de l’exposició, explica que este catàleg de 1933 “posa en relleu la nostra gran tradició vidriera i una de les nostres especialitats en l’elaboració de peces d’este material com són les botelles principalment per a licors com l’anís així com botelles de vi entre altres”.

Altres activitats que es faran hui dilluns són el repartiment de roses de paper realitades pels alumnes de l’Escola Municipal d’Adults a tots els usuaris de la biblioteca. El tècnic de la biblioteca, Emili Juan, ha avançat que el dimecre dia 25 la biblioteca projectarà a les 15,45h el documental ‘Biblioteca Nacional de España: la memoria del mañana’ amb motiu dels 300 anys de la seua creació.

Divendres dia 27 hi haurà la presentació a les 20h de la web de la biblioteca per a smartphone i tablet, una aplicació que acosta este servei als ciutadans d’una manera fàcil i immediata i que entre d’altres permetrà als usuaris consultar títols i preguntar al bibliotecari qualsevol dubte.

Per al dijous 3 de maig s’ha programat una participació de la biblioteca estarà en el mercat municipal per a realitzar una venda solidària de llibres i regalarà una rosa d’origami als adults que visiten l’estand.

D’altra banda, el dimarts 4 de maig es presentarà ‘El compromiso social de un político Krausista: Rafael Albiñana y la Institución para la Enseñanza de la Mujer de Valencia’ a càrrec de l’autora Ana M. Reig a les 20h a la biblioteca i a la mateixa hora i lloc però el divendres 18 de maig es presentarà ‘Vides desafinades’ de Xavier Aliaga.

El 21 de maig es realitzarà un taller d’iniciació a les xarxes socials, i el 23 un de fonts d’informació per a l’ocupació, en col·laboració amb IDEO-AEDL, per a assistir a estos tallers es necessita inscriure’s prèviament en la pròpia biblioteca o a través del seu web http://www.bibliotecaspublicas.es/lolleria.

D’altra banda, està previst que hagen durant tot el mes de maig, els dilluns i els dissabtes, tallers per als més menuts en la biblioteca per als què no cal inscripció prèvia.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat