L'alcalde ha dut al ple la Copa del Món de futbol

El deute total de factures de l’Ajuntament de Xàtiva podria arribar als 11,3 milions d’euros, 900.000 euros més que la quantia inicial, ja que una empresa ha presentat una factura per valor de 860.431 euros en concepte d’obres a la Ciutat de l’Esport, amb data del 31 de maig de 2011. No obstant des del consistori s’afirma que esta factura no s’ha acceptat i que, de les reclamacions de proveïdors que no s’havien reconegut, sols s’han acceptat 5 factures més que sumen un total d’uns 40.000 euros, segons s’ha informat en el ple municipal d’este migdia.

Segons ha manifestat el propi alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, esta factura no l’ha reconeguda el departament d’Intervenció perquè “no complia els requisits del Reial Decret”, en referència al Pla de Pagament de Proveïdors, per la qual cosa asseguren que “no es pot considerar un deute”.

Però des de l’oposició tots els partits han demanat explicacions d’esta factura que afirmen que és el sobrecost de la construcció de la Ciutat de l’Esport. Des de Compromís s’ha demanat que s’explique tant  el motiu de l’import de la factura com el de la denegació, així com també si al final s’ha de pagar d’alguna alguna altra manera. Per part d’EU s’ha criticat tant la “desorganització” en la gestió política que provoca esta situació, que alhora també es veu en que s’haja acceptat una factura impagada de 29 euros.

Rus ha tornat a referir-se a la qüestió apuntant als tècnics i assegurant que són ells els que reben les facres “i no els regidors”. Però ha anat més enllà quan ha afirmat que “no hi ha un informe tècnic que diga que és veritat” la despesa de la factura, que “no s’ha demostrat que és real” i que “ací no s’ha autoritzat”. Però ha acabat apuntant que si al final sí que es reconeix, si s’admet que s’ha fet alguna cosa fora del projecte inicial, “s’hauran de demanar responsabilitats”.

850.000 € en factures

Per la seua banda el regidor del PSPV Roger Cerdà ha anat més enllà i ha apuntat que el deute total podria ser fins i tot de més de 12 milions d’euros. Així ha recordat que en la passada junta de govern del 30 de març es van aprovar 850.000 euros en factures, “factures que es tornen a amagar en els calaixos incomplint la llei contra la morositat”.

Cal destacar que este deute fora dels pressupostos es va reconèixer només 15 dies després d’aprovar la relació de factures pendents de 1o,4 milions d’euros. Així Cerdà ha demanat “que es compleixca la legalitat” i que “es prenguen mesures polítiques perquè no es torne a donar el pas, perquè s’ha evidenciat que es manté la dinàmica de treball que ha dut a este endeutament”.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat