Ontinyent col·locarà a l'ajuntament una bandera republicana

L’Ajuntament d’Ontinyent commemorarà demà dissabte 14 d’abril el 81è aniversari de la II República espanyola col·locant a l’ajuntament una bandera republicana, acte que s’inclou dins els actes d’homenatge a la República aprovats en el ple municipal a instàncies d’Esquerra Unida.

En la mateixa moció,  que pretenia el reconeixement republica així com els seus defensors durant la Guerra Civil i dels valors que incloía la seua constitució, es van incloure altres puts com reiterar la condemna de l’aixecament militar del 18 de juliol de 1936, recuperar “els valors propis d’aquesta època”, així com la dedicació d’un memorial urbà retolant carrers amb personatges representatius d’esta època (Manuel Azaña, Miguel Hernández…).

A més a més EU d’Ontinyent realitzarà hui divendres 13 unes jornades per la República en les quals es comptarà amb les ponències de Carme Agulló Díaz i Joan Torró Martínez, al voltant de la qualitat i els valors introduïts en l’àmbit de l’educació i l’ensenyament durant aquesta època històrica.

Celebracions a Xàtiva

Pel que fa a Xàtiva EU ha organitzat l’exposició ‘Manuel Azaña i la II República’ que s’inaugurarà a la seu local dissabte a les 12,30h al Carrer de Sant Francesc n.27. La mostra itinerant, organitzada junt amb l’Associació Manuel Azaña de León i l’Associació Joan Peset i Aleixandre comptarà en l’acte inaugural amb el diputat de IU en el Congrés Ricardo Sixto, la diputada provincial d’EUPV Rosa Pérez i regidors d’EU de la comarca. L’exposició es podrà visitar des del dia 14 d’abril al 30 d’abril de 2012.

La mostra, queestà subvencionada pel Ministeri de la Presidència, consta de tres parts en les quals es mostra abundant documentació de la República. Gairebé tot el material exposat és propietat de l’Associació Manuel Azaña de León, i part ha estat cedit per l’Arxiu Històric d’Esquerra Republicana.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat