L'exposició s'ofereix al museu d'Atzeneta d'Albaida

Demà dijous s’iniciaran els actes commemoratius del bicentenari de la Batalla del Raboser amb la inauguració d’una exposició etnogràfica sobre materials d’època del segle XIX. Les celebracions, impulsades per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), commemoren l’enfrontament que es va produir el 27 d’abril de 1812 entre la població de la Vall d’Albaida i les tropes napoleòniques durant la Guerra del Francés.

L’exposició, instal·lada a la sala del Llavador del Museu d’Artesanies d’Atzeneta d’Albaida, comptarà amb material d’època cedit per la col·lecció privada del canalí Marcial Martínez, i pel Comitè l’Agermanent d’Albaida-Ruelle sur Touvre. Entre els materials destaca la col·lecció de vestimentes i uniformes de l’època, armament de foc del segle XIX com fusells, carabines i trabucs, a més de banderins, tambors, forques, destrals, meloneres, etc, així com un ‘caldero de ranxo’ de l’exèrcit napoleònic datat en 1812.

L’exposició es podrà veure tots els dissabtes de vesprada de 16,30 a 18,30h, i diumenges de mati d’11.30 a 12.30 h, al llarg del mes d’abril. També es poden concertar visites cridant a l’Ajuntament d’ Atzeneta.

Abans d’inaugurar l’exposició, Raquel Espinosa, gestora cultural i il·lustradora, farà una conferència sobre l’interés turístic de la Batalla del Raboser.

En l’organització d’esta commemoració participen els ajuntaments d’Albaida, Atzeneta d’Albaida, Carrícola, Otos, Bèlgida i el Palomar, i l’IEVA. A més, el Centre de Professors (CEFIRE) d’Ontinyent ha inclòs dins la seua programació per als docents el cicle de conferències previstes en els actes commemoratius.

Les conferències tindran lloc els divendres i dissabtes del mes d’abril en els municipis organitzadors. La població que iniciarà el cicle de conferències sobre de la Batalla del Raboser i la invasió napoleònica és Albaida, on divendres 13, l’historiador Abel Soler parlarà sobre ‘Albaida i la guerra de Napoleó’ a les 19,30h a la Info Tourist. Dissabte continuaran les xarrades amb Daniel Alfonso, qui aportarà el seu punt de vista sobre la influència del territori en la Batalla del Raboser; serà també a la mateixa hora a les Escoles Velles de Carrícola.

Programa d’actes del bicentenari de la Batalla del Raboser.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat