Garcia Terol i Suñer, regidors de Compromís a Xàtiva

En el ple municipal de Xàtiva del pròxim divendres la coalició Compromís presentarà una moció per tal de reprovar a la ministra de Foment, Ana Pastor, per votar en contra de la priorització del Corredor Mediterrani. Esta moció se sumarà a l’anunciada també pel PSPV en la qual es demanarà al Govern Central una defensa expressa d’esta infraestructura.

El regidor Joanjo Garcia Terol demana també demanar el “suport prioritari a una estructura tan important per al País Valencià com el corredor ferroviari mediterrani, que uneix Andalusia i França pel litoral, unint les capital valencianes”; critica així també “la manca de definició del govern central davant aquesta prioriat”.

Pel que fa a la reprovació de ministra Ana Pastor, explica que “en la reunió del 22 de març de 2012 votà en contra de la Xarxa Transeuropea de Transport, que sí contempla com a prioritari el corredor mediterrani”. Per a Garcia Terol, “és fonamental que les valencianes i els valencians no deixem que se’ns margine una vegada més, i que es garantesca la nostra connexió amb Europa, connexió necessària per a dinamitzar la nostra economia tant per la facilitat d’exportació que suposaria com per la conversió definitiva del port de València en un punt d’entrada de mercaderia per a tot Europa“.

Garcia Terol finalment recorda que en esta infraestructura “Xàtiva ha de ser un punt clau en aquest corredor, com sempre ho ha sigut fins la seua recent marginació després de la inauguració de l’AVE València-Madrid“.

Altres mocions

El regidor de Compromís també ha anunciat una altra moció en la que es demana el rebuig ‘al nou acord d’Associació entre la Unió Europea i el Marroc per ser “clarament perjudicial per a l’agricultura valenciana, per la dura competència difícil de mantenir per als nostres agricultors per la falta de respecte al medi ambient i els costos de mans d’obra com a elements principals en la competència deslleial dels productes del Marroc“. Alhora s’exigeix a la UE que, en cas de mantenir en vigor l’acord, “calcular els danys que es fa a l’agricultura valenciana i a aprovar les indemnitzacions corresponents”.

Finalment  Garcia Terol ha recordat que es presentarà una moció en la que es demana que les empreses amb més de 250 treballadores i treballadors que contracte l’Ajuntament de Xàtiva presenten un pla d’igualtat.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat