Fran Quesada, regidor de Medi Ambient

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent ha recordat a la ciutadania les mesures extraordinàries de prevenció d’incendis forestals establides per la Generalitat per al període de Setmana Santa i Pasqua. D’esta manera, es recorda a tots aquells que visiten les zones forestals del terme en els pròxims dies festius que han d’extremar les precaucions per a evitar que es produïsquen incendis forestals “la cura de les muntanyes i la prevenció dels incendis forestals és responsabilitat de tots i es necessita la col·laboració de tots per a evitar que les masses forestals que es van salvar de l’incendi de 2010 puguen veure’s afectades per un succés semblant”, recorda el regidor Fran Quesada.

L’Ajuntament d’Ontinyent i la resta de les administracions i unitats implicades en el Pla de Prevenció i Extinció d’Incendis Forestals Pasqua 2012 realitzaran diverses tasques per atendre a les especials característiques d’esta època de l’any en relació amb la prevenció de les serres del terme.

El consistori informa que amb este pla les mesures de vigilància han augmentat, i independentment del nivell d’incendis decretat, entre el 5 i el 16 d’abril està prohibit en els terrenys forestals o en aquells amb una proximitat menor a 500 metres la crema de marges de cultius o de restes agrícoles o forestals; la crema de canyes o matolls lligada a algun tipus d’aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus; i les operacions de destil·lació de plantes aromàtiques, quedant en suspens totes les autoritzacions de cremes atorgades, així com les accions o activitats que contemplen els plans locals de cremes per a aquestos dies.

Respecte a les activitats d’oci, no existirà restricció en l’ús del foc en els llocs preparats i autoritzats dins de les instal·lacions recreatives forestals, sempre que l’alerta decretada no siga el nivell 3 (risc màxim d’incendis forestals). En eixe cas, quedaria prohibit fer foc, fins i tot en les àrees recreatives autoritzades.

Fran Quesada ha recordat que “Setmana Santa i Pasqua és una l’època de l’any en la qual es concentren un major nombre de visitants en les masses forestals d’Ontinyent i la Vall d’Albaida”, i que a més, són també uns dies en els quals a moltes segones residències i casetes de camp s’eliminen residus vegetals procedents de la neteja de jardins i horts, “d’ahí la necessitat de reforçar la col·laboració i la conscienciació de tota la societat“. El regidor de Medi Ambient ha demanat a la ciutadania que si alguna persona detecta un foc ha d’avisar el més ràpidament possible, al telèfon d’emergències 112.

Articles relacionats

 

Tags: , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat