Miquel Lorente, regidor d'EU

L’1 de juliol la taxa del fem de Xàtiva patrirà un augment de preu com a conseqüència del canvi en la gestió dels residus, augment que segons alerta el regidor d’Esquerra Unida, Miquel Lorente, serà “considerable” i causarà “un nou i negatiu impacte en les maltractades butxaques dels xativins”.

Davant esta situació el regidor d’EU ha plantejat la creació d’un Pla de Reducció de Residus municipal com a mesura que “sense grans costos ni esforços, permetria evitar estes despeses i a més situaria Xàtiva com a exemple de compliment de les directives que marca la Unió Europea en matèria de gestió de residus”.

Este programa suposaria “una aposta per la reutilització, per la reducció i per la conscienciació a l’hora de tractar els residus domèstics”, amb mesures concretes com l’augment dels punts de recollida selectiva, la promoció del compostatge, l’organització de mercats d’intercanvi i la implantació d’un ecoparc mòbil que puga situar-se periòdicament en els diferents barris de la ciutat.

En xifres Lorente assegura que l’objectiu seria situar la ciutat en un índex d’1,2 kg de residus per habitant al dia, la qual cosa “situaria Xàtiva amb les moltes ciutats europees que han aconseguit reduir l’índex de residus i el cost en la gestió dels mateixos complint així amb les directives que marca la UE sobre generació de residus per càpita”.

Per a Miquel Lorente, “el nou escenari de l’augment del preu de la taxa de fem ha de suposar un revulsiu perquè la ciutadania es consciencie de que hem d’actuar tots a una per evitar despeses i al mateix temps protegir el medi ambient. I l’impuls per a que els veïns i veïnes donen aquest pas l’han de donar les institucions, l’ha de donar l’Ajuntament amb mesures concretes com les que proposem”.

Articles relacionats

 

Tags: , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat