La matraca substitueix el so de les campanes en Setmana Santa

Moixent recuperarà després de més de 40 anys el so de la matraca per a substituir a les campanes en els oficis que tindran lloc entre el Dijous i el Dissabte Sant.

Amb motiu del centenari de les confraries de la Solitud i del Sant Sepulcre i del cinquè aniversari de l’Associació de Campaners s’ha construït una nova matraca que estarà situada en el campanar de la parròquia de Sant Pere Apòstol.

Encara que a Moixent “hi havia constància de l’ús de la matraca des dels anys 50, este instrument va deixar de de utilitzar-se fa quaranta anys per l’automatització de les campanes, expliquen des de l’Associació de Campaners.

La matraca és una caixa de fusta de faig i iroko en forma de creu grega que produeix un so “sec molt particular” i s’utilitza en Setmana Santa, reemplaçant a les campanes, que no sonen en estos dies. L’instrument de 90 centímetres de diàmetre ha sigut construït per l’empresa valenciana Electrorecamp SL.

La nova matraca està decorada amb els estendards de les confraries i de la germanor de la localitat i l’anagrama de l’Associació de Campaners. Igualment, estan gravats els símbols de Sant Pere per ser el titular de la parròquia i la imatge del patró, el Santíssim Crist del Calvari.

Articles relacionats

 

Tags: , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat