'Obrim les portes' va passar per Atzeneta

El programa turístic ‘Obrim les portes de la Vall’ impulsat per la Mancomunitat va visitar el passat cap de setmana les localitats d’Otos i Atzeneta d’Albaida, visites que van comptar amb un centenar de turistes cadascuna.

Dissabte Otos va oferir la ruta dels rellotges de sol, un recorregut que va començar al Palau Marquesal on es van visitar les seues dependencies (el jardí, la biblioteca, la sala de juntes, la sala de conferències i d’actes), també es van visitar els diferents rellotges de sol ubicats per tot el municipi, i l’ermita. A més a més, es van narrar diferents històries tradicionals de la localitat com la del famós bandoler ‘el Gatet d’Otos’, el miracle del Raboser i la llegenda de la bassa entre d’altres.

Otos va mostrar els seus rellotges de sol

Diumenge va ser Atzeneta d’Albaida la localitat acollidora on es va fer la ruta de l’aigua i es va vistiar el museu de les artesanies. La primera parada de la ruta va ser el saló d’actes de l’ajuntament on es va projectar un audiovisual del Museu, desprès es va visitar el museu de les artesanies (pedra, campanes i espart), el nucli urbà amb l’urbanisme morisc d’az-Zanata i la mil·lenària sèquia El Port.

‘Obrim les portes de la Vall’ s’aturarà durant les pròximes dues setmanes i tornarà el dissabte 21 d’abril a Fontanars dels Alforins on es farà la ruta dels forns de calç on es veurà la tradicional ferreria de forja, els diferents forns de calç, un dels cellers de la població i la finca Torrefiel de Fontanars.

Diumenge 22 d’abril tocarà el torn a la Pobla del Duc on es realitzarà la ruta dels refugis militars. Este recorregut mostrarà la connexió entre els dos refugis antiaeris ‘Refugi Pla de Micena’ i ‘la Casa Alta’ construïts en el 1938 durant la Guerra Civil. Després es visitarà el Molí del Poll d’origen andalusí on es farà un recorregut històric pel bandolerisme valencià del segle XIX.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat