El ple tractarà diverses mocions de PSPV i Compromís

El PSPV de Xàtiva ha anunciat que en el ple municipal que se celebrarà demà divendres presentarà una moció demanant que l’ajuntament reclame a la Generalitat els 5,9 milions que deu al consistori, deute que el portaveu socialista Roger Cerdà és conseqüència de “l’impagament reiterat de la Generalitat de diverses subvencions concedides i diferents convenis signats amb el consistori, alguns d’ells amb més de 4 anys d’antiguitat”.

El portaveu del PSPV afirma que amb estes xifres la Generalitat “és el principal deutor de l’Ajuntament de Xàtiva“, i que davant d’esta situació “Rus i els seus regidors no podem quedar-se de braços creuats”. Amb això Cerdà ha exigirà a l’alcalde  que pose per davant els interessos de la seua ciutat als del seu partit i als seus personals”.

Roger Cerdà no obstant també ha explicat que el pagament d’este deute “no solucionaria els greus problemes financers del consistori”, perquè este “no se solucionarà fins que els responsables polítics deixen de gastar a mans plenes i d’amagar factures en els calaixos com fan ara”.

Reglament de regals

La segona de les mocions, la referent a crear un reglament sobre regals, serà presentada pel grup de Compromís i pretén estipular quin ha de ser el valor màxim d’un regal que pot admetre l’alcalde o un regidor, que la coalició proposa que siga de 30 euros “tot comunicant-ho a l’alcaldia o a la Junta de Govern Local”.

El regidor Joanjo Garcia Terol afirma que “els regals de major quantia no haurien de ser admesos per cap regidor o regidora, i passarien a ser propietat de la corporació, llevat del cas de ser peribles, que serien donats a alguna institució benèfica“; afegeix que de tots aquests regals s’hauria de crear un registre informatitzat.

El reglament que proposa Compromís també limita els regals que pot realitzar l’alcalde com a màxim representant del municipi, i prohibeix els regidors que en facen sense autorització de l’alcaldia, havent de quedar registrats tots els regals fets a qualsevol persona o institució.

Garcia Terol considera que “és necessària la màxima transparència i exemplaritat en els càrrecs públics, més encara en aquests temps que a tots se’ns exigeixen sacrificis, i no s’han de tornar a produir situacions com les viscudes últimament amb el judici a l’expresident de la Generalitat, en el que tots vam poder escoltar converses en les que es parlava clarament de regals a diversos càrrecs públics”.

Articles relacionats

 

Tags: , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat