El PSPV també ha anunciat una moció en els mateixos termes

El grup municipal de Compromís de Xàtiva ha anunciat que també presentarà en el pròxim ple una moció en la que es demanarà la condemna de les “brutals agressions policials” ocorregudes durant les protestes a València dels alumnes de l’IES Lluís Vives, així com la “destitució immediata de la Delegada del Govern, Paula Sánchez de León. Este anunci coincideix amb el realitzat també pel portaveu socialista del mateix ajuntament, Roger Cerdà, en els mateixos termes.

La portaveu de Compromís a Xàtiva, Cristina Suñer, ha manifestat que els fets ocorreguts a València “són completament impensables en un estat democràtic com el nostre, tant la violència en la repressió de les protestes, que hem pogut veure tots en els diferents mitjans de comunicació i que han donat la volta al món, com les detencions injustificades”. Però a més Suñer afirma que estes càrregues “no es poden concebre si no hi ha una ordre clara des de dalt, que d’una manera o altra ha donat o ha consentit la senyora Sánchez de León“, assegurant així que la Delegada del Govern “ha mentit i ha justificat la repressió policial, el que ha fet intensificar-se les protestes”.

Des de la coalició es recorda que esta “violència injustificada” es va exercir contra menors d’edat i “ciutadans indefensos”, per la qual cosa a més de la destitució de Sánchez de León esta formació també proposa demanar que es faça “una investigació a fons per depurar responsabilitats en tot l’escalafó policial”. Així també es recorda que les protestes dels estudiants “són per a denunciar la manca de calefacció, llum i mitjans bàsics als centres educatius, així com les retallades en professorat, la massificació i el deteriorament en la qualitat de l’ensenyament, fruit dels impagaments i de les retallades pressupostàries del Govern Valencià en els serveis públics més bàsics i essencials per a la nostra societat”.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat