L'alcalde Ferre ha estat acompanyat per la Directora Genral de Turisme

Este matí de dissabte s’ha inaugurat a Bocairent el nou Centre d’Interpretació Turística de les Covetes dels Moros, espai a través del qual es pretén tant posar en valor este recurs del patrimoni històric bocairentí, així com també per divulgar els seus valors culturals i etnològics.

A l’acte han assistit l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre i la Directora General de Turisme, Cristina Morató, i a més també ha servit per inaugurar la rehabilitació de les Coves de Colomer així com l’ampliacio de l’Àrea Recreativa del Pouet de Sant Vicent.

Les Covetes dels Moros, declarades patrimoni historicoartístic nacional el 4 de juny de 1931, estan situades junt al nucli medieval de Bocairent, al marge esquerre del Barranc de la Fos. Són un grup de 14 finestres –una de les quals solament està iniciada–, repartides bàsicament en dos nivells: el superior amb 9 finestres, més una més alta; l’inferior, amb tres finestres més una més baixa, que probablement serviria d’accés –per pou-ximeneia–. Açò no es pot comprovar per estar tabicades, les 4 finestres inferiors, almenys des de principis de segle.

Segons el plànol de González Simancas (1918), estes cambres que servien de magatzems agrícoles en el nivell superior –una per finestra– ja estaven intercomunicades, encara que no tan desfigurades com en l’actualitat. També existia l’accés actual a peu pla, des del Sud-Est. Hi ha profusió d’argolles, tant d’ancoratge, a les finestres, com interiors.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat