Els veïns de la Pobla s'estan mobilitzant contra la planta

Ahir dimecres va acabar el termini per presentar al·legacions contra el projecte de construcció la planta de residus animals a la Pobla del Duc, i segons l’ajuntament pobla des d’esta localitat s’han presentat un total de 1.200 al·legacions, mentre que des d’Otos s’han presentat 600 al·legacions més. No obstant apunten que encara falten per comptabilitzar també les presentades a altres localitats com Bèlgida i Beniatjar que s’han unit a estes, a més de les que es puguen formalitzar des d’altres localitats de la Vall d’Albaida.

Des dels col·lectius ciutadans que s’oposen a esta planta recorden que es projecta “a un lloc molt cèntric i proper a altres pobles com Alfarrasí, Benissuera, Guadasequies, Salem, Rugat i el Palomar“, però fins i tot a altres més llunyanes com Agullent, Albaida i Ontinyent, i més encara, per poder afectar al riu Albaida, a Bellús, Xàtiva, i fins i tot a  Bellús, Xàtiva a Alzira i Carcaixent.

La planta que es construirà al sud del terme de la Pobla del Duc és una planta de transformació de subproductes d’animals morts de categoria 1, que segons afirmen des de l’ajntament és “la de major perillositat de les existents” i es construirà a un terreny de 24.000 m2, situat entre la carretera CV-60 i el riu Missena, a menys de 100 metres de distància del llit fluvial.

La instal·lació està prevista en dues fases, en la primera es tractarien els cadàvers d’animals provinents de safaris, granges i laboratoris, animals amb encefalopaties espongiformes (vaques boges), animals sospitosos de malalties transmissibles a humans, derivats d’animals amb substàncies prohibides, materials d’origen animal procedents de depuració d’aigües residuals de plantes de risc específic, residus de cuina de mitjans de transport internacional, etc. per a després traslladar-ne els productes resultants a una altra planta. En la segona fase, prevista a mitjà termini, es realitzaria el tractament integral dels residus, incloent-hi la incineració.

Cal recordar que la Generalitat ha advertit que si el projecte es considerat de “bé públic”, com que l’interés serà superior a l’àmbit municipal i provincial, no es tindria en compte l’opinio dels ajuntaments.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat