Joanjo Garcia Terol i Cristina Suñer, regidors de Compromís

La coalició Compromís de Xàtiva ha presentat detallada la seua proposta per la qual demana la revisió del cadastre i que van acceptar per unanimitat tos els partits del ple municipal. En esta ratifica la rebaixa del cadastre per a tots els béns immobles de la ciutat, però fer bonificacions en l’IBI (Impost de Béns Immobles) a certs sectors amb menys poder adquisitiu perquè l’objectiu és “configurar un impost més just i solidari“.

Així des de Compromís proposen que es facen estes bonificiacions en l’IBI per als habitatges de protecció oficial, a noves construccions o reformes especialment al centre històric, a les pedanies, als habitatges que utilitzen energia solar a les cooperatives agràries o a les families nombroses.

D’una altra banda afegeixen que “per a compensar aquesta reducció d’ingressos, s’augmenta el gravamen als béns immobles d’aprofitament comercial, industrial o altre tipus de serveis que superen un determinat valor cadastral“, però que alhora “no es perjudique a les petites empreses”.

A més a més proposen penalitzar amb un 50% de l’impost als habitatges desocupats, que propiciarà, segons la portaveu Cristina Suñer, que “isquen al mercat les bosses d’habitatges de bancs o constructores, no dels particulars”. A més la regidora explica que amb esta mesura s’aconseguiria “que paguen més els que més tenen i es dinamitze el mercat immobiliari”.

Suñer també ha recordat que el seu grup ha demanat que se suspenga l’augment anual del coeficient reductor que fa que tots els anys augmente l’impost, mentre l’oficina del cadastre no porte a terme la revisió.

Esta proposta no encaixaria així amb la que ha demanat EU per donar-li suport, ja que cal recordar el seu portaveu Miquel Lorente que afirmava que “una revisió universal acabarà beneficiant als grans propietaris d’immobles”, per la qual cosa demanava la revisió sols per habitatges de menys de 12m2, VPO’s i bonificar l’IBI a les rendes més baixes.

Per la seua banda des de Compromís s’afirma que “és una revisió necessària per a tots els béns immobles de la ciutat, siga quin siga el seu valor, doncs no és just que ningú pague més del que li toca, i no seria legal fer-ho de forma parcial”.

Així especifiquen que “una cosa és la revisió cadastral i altra la regulació de l’Impost de Béns Immobles, que es pot fer de moltes maneres per a aconseguir que siga més just, que fomente la rehabilitació del nucli històric o que ajude a dinamitzar el mercat immobiliari i que baixen els preus dels habitatges i s’oferisquen més en lloguer”.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat