Unes 120 persones van visitar Bèlgida

Amb les visites als municipis del Ràfol de Salem i Bèlgida el passat cap de setana va concloure el programa turístic ‘Obrim les portes de la Vall’, iniciativa que, segons el president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa, ha suposat “un èxit rotund”. Ests últim cap de setmana també es van fer la rifa de 18 premis d’allotjaments i restaurants entre aquells usuaris de la targeta turística.

Durant 12 caps de setmana des de febrer fins maig s’han realitzat 25 rutes turístiques pels municipis de la Vall passant així per Agullent, Salem, Quatretonda, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Montitxelvo, Benigànim, Fontanars dels Alforins, Benicolet, Carrícola, Otos, l’Olleria, Bocairent, Ontinyent, Albaida, Bufali, Montaverner, el Palomar, la Pobla del Duc, Llutxent, Castelló de Rugat, Aielo de Rugat, Rugat, el Ràfol de Salem i Bèlgida.

El passat dissabte 28 de maig a les es van aplegar al Ràfol de Salem al voltant 80 persones per participar de la visita guiada per la població. L’itinerari va començar a la plaça de l’ajuntament on els visitants van poder conèixer la plaça, el nucli urbà, l’urbanisme musulmà, l’església N. S. dels Àngels, el molí de Baix, el safareig, el museu de l’oli i etnològic del Ràfol, així com les instal·lacions de l’Hotel l’Almàssera.

Diumenge 29 de maig Bèlgida va acollir unes de 120 persones per fer la ruta turística pel municipi començant a l’ajuntament, desprès es va visitar el nucli urbà, l’església Sant Llorenç Màrtir, la Torre de l’antic Palau del s. XIV, la casa de cultura que alberga la col·lecció arqueològica de Mariano Jornet Perales, l’ermita, el celler, el centre social i la Casa de Música.

Tortosa, ha mostrat la seua satisfacció en l’alta participació en el programa i ha remarcat que “any rere any continuarem treballant per tal de dur a terme politiques actives encaminades i orientades a desenvolupar el turisme d’interior utilitzant tots els recursos susceptibles d’ús turístic amb la finalitat d’obtindre un destí turístic competitiu i sostenible”.

Finalment també s’ha anunciat que la Mancomunitat i l’ajuntament de Beniatjar han preparat la 1a TOP (Trobada de Turistes Obrim les Portes). Serà el proper dissabte 4 de juny a les 10h i la cita serà davant el consistori on  s’acollirà a tots els turistes que han participat al llarg de les 8 edicions i a les 10,30h es realitzarà una ruta natural i cultural. Finalitzada la ruta hi haurà un dinar de germanor i una festa de comiat.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat