Tot els partits de la Vall d’Albaida tenen motius per estar de certa forma contents, encara que amb un sabor agredolç que pot desbaratar la festa. Mentre el PP s’imposa a la majoria de municipis s’escapen les principals localitats, el PSPV guanya Ontinyent i torna a perdre bastions tradicionals, i Compromís creix però l’Olleria no és tan dolça.

El PP és la força predominant i ha pintat de blau les victòries electorals a la majoria dels municipis, però estes victòries deixen de ser en gran part absolutes i els grans nuclis de població són pocs. Perdut Ontinyent gairebé es perd la meitat de la batalla de la comarca, perquè el poble més gran que es conservarà serà Benigànim, ja que Albaida el govern dependrà de que es puga fer un pacte amb UCiD.

Als bastions tradicionals socialistes que manté com Aielo de Malferit i Castelló de Rugat ara sumen places que sempres s’han negat com Quatretonda, Montaverner i Bellús. No obstant una coalició pot desbancar al PP de l’alcaldia de Llutxent i el secretari comarcal, Natalio Navarro, necessitarà negociar per haver perdut la majoria absoluta de la Pobla del Duc.

Mentre el PP reduex la seua presència cada vegada més a l’Olleria, Bocairent i Agullent, governarà a Aielo de Rugat, Alfarrasí, Benicolet, Bufali, Fontanars dels Alforins, Guadassèquies, Pinet, el Ràfol de Salem, Rugat, Salem i Terrateig.

Per la seua banda el PSPV pot trobar a Ontinyent el consol de molts disgustos perquè després d’haver perdut en 2007 pobles tradicionals com Aielo de Malferit i Castelló de Rugat, enguany se sumen Quatretonda, Montaverner i Bellús, a més de no aconseguir Benigànim en la que s’havien dipositat moltes esperances.

Però els socialistes guanyen per majoria absoluta un premi dolç com Bocairent, furten Bèlgida al PP, i es mantenen a Atzeneta d’Albiada, Benissoda, Benissuera, Carrícola Montitxelvo i Sempere. Finalment són gairebé esborrats de Fontanars dels Alforins i el bastió del Palomar estarà discutit per Compromís on han empatat amb Compromís i l’únic regidor del PP podria decidir.

Finalment Compromís a triomfat de forma aclaparadora a Agullent, ha mantingut tranquil·lament el feu d’Otos i guanya Beniatjar. No obstant perden poder tradicional a Quatretonda i a l’Olleria no s’aconsegueix ser la força majoritària, perquè la victòria electoral ha sigut per a Gent de l’Olleria, que pot permetre reeditar un govern ara amb és igualtat de forces. Quedarà per veure com solventen el Palomar amb el PSPV o el PP.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat