No és tolerable que en el món global del segle XXI es vullga censurar la informació. Com tampoc que es vullga censurar a les arts escèniques o qualsevol altra forma de llibertat d’expressió. Ho hem vist ja massa vegades: l’exposició fotogràfica ‘Fragments d’un any’ de la Unió de Periodistes, l’actor Xavi Castillo, l’obra ‘Corrüpta’ i ara un cop dur a la llarga agonia del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià.

No és just que sota el llançol del compliment de la llei es vullga amagar una persecució ideològica tan constant i implacable com recurrent i accentuada en els moments de més angoixa per a l’actual Consell i per al President Francisco Camps. La llei està per complir-la, i també per conjugar-la a la realitat social.

No es pot considerar democràtic un govern que sols entén este concepte com el fet de dipositar un vot en una urna cada quatre anys. La democràcia és més, és llibertat d’elecció, és pluralitat d’opinions, és el respecte al teu adversari, al teu veí, al teu igual.

No podrà amagar el PP amb esta acció autoritarisme sotmetent, por a allò que és diferent, joc brut, paranoies partidiestes ni estratègies de cortines de fum per desviar l’atenció de l’actualitat política.

No és pot forçar a la societat valenciana a una posició extremista d’estàs amb mi o contra mi.

En democràcia cal respectar sempre la màxima expressada per Voltaire: “no comparteixc el que dius, però defensaré fins la mort el teu dret a dir-ho”.

P.D.: la Generalitat no podrà censurar la web http://www.tv3.cat/

Articles relacionats

 

Tags: , , ,

 

1 Comentaris

  1. JAUME SEC escrigué:

    Al reivindicar que las emisiones de dicho canal sean visibles también aquí en la Comunitat Valenciana, no tienen deliberadamente en cuenta que tan colindante con nuestra comunidad es la televisión de Catalunya, como la televisión de Castilla-La Mancha, la televisión de Murcia ó la televisión de Illes Balears y sin embargo estas otras no las reivindican. Otra razón les asistiría si lo que solicitasen fuere que cualquier televisión autonómica se pudiera visualizar abiertamente en cualquier punto de la geografía española, pero no es el caso; para ciertos sectores, lo español “vade retro”.

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat