Hui uns 400 xiquets de la Costera han vist cinema en Valencià a Xàtiva

Després que la setmana assada al voltant de 1.600 xiquets de la Vall d’Albaida de les localitats d’Ontinyent, Agullent, Castelló de Rugat i Albaida gaudiren de la 7a edició del programa ‘Cinema a l’Escola‘ impulsat per Escola Valenciana, esta setmana els tocarà el torn als xiquets de la Costera.

Hui mateix al voltant de 400 xiquets dels col·legis Jacint Castanyeda de Xàtiva, la Sènia de l’Alcúdia de Crespins i José Mollà de Canals han assistit als cinemes de Plaza Mayor de Xàtiva per veure ‘Toy Story 3‘ en la nostra llengua. Per divendres 3 de desembre arribarà el torn per uns 300 alumnes dels instituts de Xàtiva, l’Àlcúdia de Crespins i Vallada veuran la pel·lícula ‘Pa Negre‘.

Segons Josep Roca, president de la Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Costera, “el nostre objectiu és eixir de l’aula per tal que l’alumnat puga realitzar activitats en la nostra llengua com puga ser veure al divertit Woody de Toy Story parlant com ells, en valencià i alhora volem generar recursos pedagògics per treballar el llenguatge cinematogràfic a l’aula amb l’acompanyament de guies didàctiques de totes les pel·lícules per al professorat”.

El programa ‘Cinema a l’Escola‘ es realitza gràcies a la implicació d’ajuntaments de diversos punts del País Valencià, que subvencionen la possibilitat de projectar pel·lícules en valencià a sales i espais del seu municipi. En el cas de la Costera l’ajuntament de Xàtiva havia donat suport aquesta iniciativa en passades edicions però enguany no ha repetit.

Escola Valenciana pretén a través de ‘Cinema a l’Escola‘ ha volgut oferir aquest servei als centres educatius de la comarca per “cobrir la demanda en augment d’aquesta activitat per part d’escoles i instituts de la Costera“. Així expliquen  que “creiem que el cinema en valencià és una forma més de normalitzar la nostra llengua i que l’alumnat perceba la llengua més enllà de l’aula”.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat