L’atur ha tornat a baixar a les nostres comarques després que no es donara un comportament positiu generalitzat des del mes d’octubre, no obstant la taxa ha estat per sota de la mitja valenciana i espanyola. La Costera ha liderat la creació de llocs de treball amb una davallada del -1,07% (-85 persones desocupades), seguida de la Vall d’Albaida amb un -0,89% (-79 desocupats) i la Canal de Navarrés amb un -0,65% (-11 aturats), mentre que la mitja del País Valencià ha estat del -1,12% i l’estatal del -1,84%.

En xifres globals l’atur se situa a la Vall d’Albaida en 8.844 persones, a la Costera en 7.874 desocupats i a la Canal de Navarrés en 1.680 aturats. Pel que fa la variació interanual la comarca pitjor parada ha estat novament la Canal de Navarrés amb un increment del 19,15% (270 desocupats més), seguida de la Vall d’Albaida amb un 15,99% (1.219 aturats més), i la Costera amb un 14,65% (1.006 desocupats més).

Per sectors a la Vall d’Albaida han promogut més llocs de treball la indústria amb -66 aturats (-2,12%), seguida dels serveis amb -42 desocupats (-1,13%) i la construcció amb -21 aturats (-1,70%); el comportament negatiu l’han provocat les persones sense activitat anterior amb 31 aturats més (5,56%) i l’agricultura amb 19 aturats més (6,55%). A la Costera l’impuls ha estat  especialment a través dels serveis amb -39 desocupats (-1,05%) i la consturcció amb -34 aturats (-2,17%); l’únic comportament negatiu el va tindre la indústria amb un desocupat més (0,06%). Finalment el treball a la Canal de Navarrés s’ha promogut especialment a la construcció amb -17 aturats (-3,77%) i els comportaments negatius els han tingut els treballadors sense activitat anterior amb 8 aturats més (6,50%) i l’agricultura amb 6 aturats més (8,11%).

Entre les principals localitats l’atur ha baixat a Ontinyent en -62 aturats (queda un total de 3.947 desocupats) i a Xàtiva en -33 aturats (quedant-se en 2.957 desocupats). No obstant ha hagut augment de l’atur a Aielo de Malferit (16 desocupats més), Benigànim (9 aturats més), Moixent (8 despocupats més), l’Olleria (7 aturats més) i Navarrés (4 desocupats mes).

Des de CCOO s’ha considerat la notícia de la davallada de l’atur en maig com “grata“, però que cal “matitzar-la pel bon comportament que històricament ha tingut la desocupació en este mes, com en juny i juliol”. Des del sindicat UGT el secretari comarcal Raül Rosselló ha manifestat que les dades “donen un lleuger respir“. Ambdós sindicats han afirmat que l’actual tendència depén principalment de l’activitat econòmica i que el pla d’ajust pressupostari retardarà més encara l’eixida de la crisi i la creació de llocs de treball.

Articles relacionats

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

No hi ha comentaris

Sigues el primer en deixar un comentari!

Deixa un comentari


 
 
 

Publicitat